Založ si blog

Televízne noviny či návody na trestnú činnosť ?

Po celodennom pracovnom dni si človek sadne k „telke“, aby sa odreagoval, oddýchol  a zrelaxoval. Okrem množstva nepreberných seriálov či filmov, ktoré na nás chŕlia televízne stanice, je televízia aj zdrojom rôznych viac, či menej zaujímavých informácii s určitým zameraním, nevynímajúc publicistiku a spravodajstvo. Snáď každá televízna spoločnosť sa snaží o čo najaktuálnejšie spravodajstvo z oblasti našej spoločnosti, či už sa jedná o dianie v politickom, kultúrnom živote, ako aj ostatné informácie z diania okolo nás. Je len na divákoch, ktorú z tých staníc uprednostnia a pokladajú ju za najobjektívnejšiu a pre nich najprijateľnejšiu.

Istá televízia pôsobiaca na slovenskom trhu nás už niekoľko rokov od svojho vzniku ohuruje úspechmi svojej hlavnej spravodajskej relácie. Aká je však náplň tohto spravodajstva ? Ak chcete po príjemne strávenom dni nasať istú dávku pesimizmu nie je nič jednoduchšie. Pozrite si večerné správy mapujúce celodenné dianie naplnené samými nešťastiami, trestnými činmi a kriminalitou. Áno, aj to bohužiaľ patrí k životu, ale zameriavať sa len týmto smerom mi nepripadá ako najšťastnejšie riešenie. Čo ma však osobne najviac poburuje sú reportáže doslova navádzajúce ďalších „šikovných“ spoluobčanov na trestnú činnosť a na spôsob, ako niekoho oklamať, okradnúť, či vyhnúť sa daňovému zaťaženiu a podobne.

Pohonné hmoty sú drahé, čo s tým ? „My vám ukážeme, ako prísť s minimálnou dávkou námahy k benzínu, či nafte. Veď kopec ľudí má auto a každé to auto má nádrž, ktorá sa dá jednoducho navŕtať a pohonné látky si vziať bezplatne.“ Jeden chytrák na východe to vymyslí, tak prečo by to nevyužili aj ľudia z iných častí Slovenska, keď nám televízia ukáže, ako na to ?  . . . že je drahý nový palivový filter do diezlových automobilov ?  „Aj v tom vám poradíme.“ Treba ho len demontovať,či mechanicky „upraviť“. Veď jazdiť sa dá aj takto. Nevadí, že tým budeme škodiť našim spoluobčanom a zamorovať ich karcinogénmi, ale kto by kupoval nový filter a bežná cestná kontrola bude na nás prikrátka. Nestačí ? A čo tak niečo na vyššej úrovni ? Vlastníte počítač a tlačiareň ? Super ! Poď ho do lepšieho bussinesu ! Vyrobte si napríklad vlastné čiarové kódy, preliepajte nimi výrobky v hypermarketoch a takto označený tovar si zakúpte. Samozrejme, nezabudnite si uspôsobiť cenu tak, aby vám vyhovovala. Alebo si založte „spoľahlivý“ internetový obchod. Povyberajte zálohové platby za tovar, ten samozrejme nepošlete a budete v balíku.  A takto by sme našli ďalšie a ďalšie „návody“ snáď v každom vydaní relácie.

Áno, súhlasím, nie je jednoduché upozorniť na podobné aktivity „šikovných“ spoluobčanov. Aj tieto informácie sú potrebné, ale myslím si, že tie detailné názorné príklady nie sú k tomu až natoľko potrebné, aj keď sú určite atraktívne a zvyšujú sledovanosť. Niekedy je menej proste viac.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 2234x
Priemerná čítanosť článkov: 2234x

Autor blogu

Kategórie

Archív